Pete a Tillie

Pete a Tillie

29.6. 13:50
ČT2
100 minút
Komédia / Dráma

Tillie a Peta seznámí na jednom večírku Gertruda. Pete má pověst poněkud hrubého vtipálka, jemuž neodolá žádná žena. Jeho jedovatý jazyk ho většinou nepřivádí do problémů, ale kupodivu mu získává body. Tillie proti němu působí staropanensky, ale její plachost je spíš hraná. Po několika oťukávacích večerech plných ostrých dialogů se mezi Petem a Tillie rodí hluboký vztah, nebo se alespoň zdá. V Petovi totiž dál dřímá sukničkář a Tillie je příliš nad věcí, než aby svého muže toužila zkrotit. Tragédie na sebe nedá dlouho čekat. (dopitak)

Viac informácií
Nahrať

O programe

česky, audio popis (AD) česky
Komédia / Dráma

Tillie a Peta seznámí na jednom večírku Gertruda. Pete má pověst poněkud hrubého vtipálka, jemuž neodolá žádná žena. Jeho jedovatý jazyk ho většinou nepřivádí do problémů, ale kupodivu mu získává body. Tillie proti němu působí staropanensky, ale její plachost je spíš hraná. Po několika oťukávacích večerech plných ostrých dialogů se mezi Petem a Tillie rodí hluboký vztah, nebo se alespoň zdá. V Petovi totiž dál dřímá sukničkář a Tillie je příliš nad věcí, než aby svého muže toužila zkrotit. Tragédie na sebe nedá dlouho čekat.


(dopitak)

Tvorcovia

Martin Ritt, Julius J. Epstein

Hrajú

Whit Bissell, Walter Matthau, Isabel Sanford, Barry Nelson, Rene Auberjonois, Henry Jones, Carol Burnett, Geraldine Page, Paula Victor, Lee Montgomery, Mickey Fox, Kent Smith, Ed Call, Roberta Haynes, Kathleen Hughes, Ray Ballard, Timothy Blake, Gerry Okuneff, Anne Whitfield, Robert Nichols, Angela Greene, Joan Swift, Jessica Rains, Don Diamond, Bob Harks, Sandy Balson, Henry Slate, Adele Claire, Gwen Van Dam, Maurice Hill, Philip Bourneuf, Jo de Winter