Komisár Montalbano

Komisár Montalbano

S11E02 - V súlade s úradným postupom

5.9. 22:40
ČT1
120 minút
1999
Kriminálný / Dráma / Mysteriózny

Mrtvou dívku nalezenou na nádvoří obytného domu nikdo z místních nezná. Známky násilí a hromadného znásilnění jsou tak brutální, že je i jinak sarkastický patolog Pasquano otřesen. Kdo by tohle té dívce provedl a proč se z posledních sil vydala zrovna tam? Stopy vedou do klubu Dobrman, kde se dívka živila prostitucí, kterou zde provozují jistí Slovani se souhlasem rodiny Cuffarů. Montalbano se pustí do riskantního boje a pokusí se vyprovokovat Cuffarovy, aby mu vydali její vrahy. Sám si tím ale na sebe namaluje terč... (Česká televize)

Viac informácií
Není k dispozici
S02E01

Tvar vody

15.9. 00:08, Jednotka, 112 minút

Tvar vody

Vražda mívá někdy tvar vody. Čímž chtěl básník říct, že podoba tohoto zločinu, jeho tvar, chcete-li, bývá - tak jako u vody - určována nádobou, která ji obsahuje. Smrt inženýra Luparella, jehož mrtvé tělo bylo jednoho dne nalezeno v jeho autě, měla být podle koronerova vyjádření způsobena selháním srdce, vyvolaným mimořádným sexuálním vypětím. Její tvar je ovšem dán Luparellovým zařazením do celého společenského kontextu malého města, jehož byl spořádaným občanem. Města, jež ovládá podnikatelsko-politicko-mafiánská skvadra, proti níž nemá obyčejný člověk šanci... (Česká televize)

O programe

česky, audio popis (AD) česky
1999
Kriminálný / Dráma / Mysteriózny

Odhalením pachatelů někdy případ nekončí... Italský kriminální film (1999)

Tvorcovia

Francesco Bruni, Alberto Sironi, Andrea Camilleri, Salvatore De Mola

Hrajú

Sonia Bergamasco, Luca Zingaretti, Cesare Bocci, Peppino Mazzotta, Marcello Perracchio, Roberto Nobile, Matteo Taranto, Angelo Russo, Isabell Sollman, Mariella Lo Sardo, Mauro Maria Amato, Desirèe Noferini, Lana Vlady, Giuseppe Schillaci, Aldo Toscano, Raniela Ragonese, Luigi Caruso, Rosario Spata, Nuccio Vassallo, Aldo Messineo, Viktoriya Pisotska, Sofia Pulvirenti, Massimo Spata, Sebina Montagno, Giulio Maria Corso, Nicola Giosué, Elisa Franco, Nellina Fichera, Aldo La Spina, Angelo Tropea, Gianni Bracciolani, Edgardo Mangiù, Barbara Giummarra, Chiara Esposito, Silvia Jelo