Agatha Christie: Poirot

Agatha Christie: Poirot

S09E02 - Tmavý Cyprus

25.5. 16:50
ČT1
95 minút
2003
Kriminálný / Dráma / Mysteriózny / Thriller

Snoubenci Elinor Carlisleová a Roddy Winter přijíždějí do honosného rodového sídla navštívit Elinořinu těžce nemocnou tetu Lauru Welmanovou, aby jí oznámili, že se chtějí vzít. Roddy se setkává s přítelkyní z dětství, dcerou někdejšího zahradníka Mary Gerrardovou, a citově k sobě vzplanou. Poirota znepokojí anonymní dopis pro Elinor, který intrikuje kolem jejího předpokládaného dědictví po Lauře. Laura umírá zdánlivě přirozenou smrtí, Elinor ze zákona dědí a dvojnásob zarmoucená ruší zasnoubení s Roddym. Podle přání Laury zaopatří penězi Mary, ale ta krátce nato umírá na otravu jedem; zanedlouho se zjistí, že i Laura byla zavražděna morfinem Elinor je odsouzena k trestu smrti za dvojnásobnou vraždu, neboť všechno mluví proti ní. Poirot musí rozplést složité předivo lží všech aktérů...(oficiální text distributora)

Viac informácií
Dostupné o 4 dni
S01E05

Byt v třetím patře

30.6. 13:05, Jednotka, 50 minút

Byt v třetím patře

Už je to niekoľko týždňov, čo Poirot nemusel riešiť žiadny prípad. Táto pre Poirota čoraz viac neznesiteľná nuda je výslovným utrpením a tak Poirot neváha a vyberá sa s Hastingsom na novú detektívku aspoň do kina. Ale iba o niekoľko hodín neskôr Poirota vyrušia v jeho vlastnom byte podivné výstrely, ktoré ukončili život pani Grantovej, ktorá bývala o dve poschodia nižšie, presne na treťom poschodí. Čoskoro sa ukáže, že príčinou vraždy mohlo byť mnohoženstvo. Je to ale skutočne tak?(oficiální text distributora)

O programe

česky, audio popis (AD) česky
2003
Kriminálný / Dráma / Mysteriózny / Thriller

Dobrodružstvo kuchárky z Claphamu. Krimifilm VB (2003). Kultová postava Poirot z pera Agathy Christie opäť ožíva.

Tvorcovia

David Moore, David Pirie

Hrajú

Kelly Reilly, David Suchet, Phyllis Logan, Elisabeth Dermot-Walsh, Rupert Penry-Jones, Paul McGann, Marion O'Dwyer, Geoffrey Beevers