Agatha Christie: Poirot

Agatha Christie: Poirot

S06E03 - Vražda na golfovom ihrisku

6.4. 16:10
ČT1
105 minút
1996
Kriminálný / Dráma / Mysteriózny / Thriller

Hercule Poirot a kapitán Hastings se rozhodli strávit dovolenou v Normandii, velký detektiv si tam ovšem moc odpočinku neužil. Hned prvního večera ho požádal o pomoc Paul Renauld, majitel hotelu, v němž se přátelé ubytovali. Hoteliér vyjádřil obavy o svůj život, Poirot ho tedy nazítří navštívil, přišel však už pozdě. V noci kdosi manžele Renauldovy přepadl, paní svázal a muže unesl, tělo zmizelého bylo posléze nalezeno na golfovém hřišti s nožem v zádech. Poirotovi celý případ neodbytně připomíná jiný zločin, k němuž došlo před deseti lety v Anglii. Odjíždí tedy do Londýna, aby si dal promítnou staré filmové zpravodajství...(oficiální text distributora)

Viac informácií
Není k dispozici
S09E02

Tmavý Cyprus

25.5. 16:50, ČT1, 95 minút

Tmavý Cyprus

Snoubenci Elinor Carlisleová a Roddy Winter přijíždějí do honosného rodového sídla navštívit Elinořinu těžce nemocnou tetu Lauru Welmanovou, aby jí oznámili, že se chtějí vzít. Roddy se setkává s přítelkyní z dětství, dcerou někdejšího zahradníka Mary Gerrardovou, a citově k sobě vzplanou. Poirota znepokojí anonymní dopis pro Elinor, který intrikuje kolem jejího předpokládaného dědictví po Lauře. Laura umírá zdánlivě přirozenou smrtí, Elinor ze zákona dědí a dvojnásob zarmoucená ruší zasnoubení s Roddym. Podle přání Laury zaopatří penězi Mary, ale ta krátce nato umírá na otravu jedem; zanedlouho se zjistí, že i Laura byla zavražděna morfinem Elinor je odsouzena k trestu smrti za dvojnásobnou vraždu, neboť všechno mluví proti ní. Poirot musí rozplést složité předivo lží všech aktérů...(oficiální text distributora)

Dostupné o 8 hodín
S09E03

Smrť na Níle

1.6. 16:45, ČT1, 100 minút

Smrť na Níle

Mladá bohatá dědička Linnet Ridgewayová přijíždí do svého nového domu. Její přítelkyně Jacqueline de Belfortová jí chce představit svého snoubence Simona, v této chvíli však ani netuší, že si místo ní Simon brzy povede k oltáři Linnet. Mladí manželé hodlají strávit líbánky v Egyptě a zaplatí si i luxusní plavbu po Nilu. Když spolu před odplutím navštěvují pyramidy, opět jako už mnohokrát během jejich svatební cesty se objeví Jackie, která je všude pronásleduje. Při návštěvě chrámu v Karnaku dokonce spadne těsně vedle novomanželů velký balvan: zdá se, že Jackie je odhodlána ke všemu, aby svého snoubence dostala zpět. Možná se ale jednalo jen o nehodu Konečně se Linnet a Simon nalodí a seznamují se s dalšími pasažéry. V průběhu cesty se ukazuje, že téměř každý z pasažérů má na Linnet z toho či onoho důvodu spadeno. Pak už berou události rychlý spád: Jackie postřelí Simona malým dámským revolverem, který předtím ukazovala Poirotovi. Záhy kdosi stejným revolverem, který se po výstřelu na Simona záhadně ztratil, zastřelí Linnet. Jak Poirot dokazuje, téměř každý z cestujících měl důvod i reálnou možnost vraždu spáchat...(oficiální text distributora)

O programe

česky, audio popis (AD) česky
1996
Kriminálný / Dráma / Mysteriózny / Thriller

Dobrodružstvo kuchárky z Claphamu. Krimifilm VB (2003). Kultová postava Poirot z pera Agathy Christie opäť ožíva.

Tvorcovia

Anthony Horowitz, Andrew Grieve

Hrajú

David Suchet, Hugh Fraser, Terence Beesley, Belinda Stewart-Wilson, Tim Berrington, Diane Fletcher, Ben Pullen, Damien Thomas, Kate Fahy, Sophie Linfield, Bill Moody, Ben Pullen